włoska restauracja w Krakowie

Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może w następstwie tego, że wykorzystane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne oraz odpowiednie dla każdego. Szablonowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – skupia się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest też smaczne i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, które nie wyłącznie smakują niesamowicie, jakkolwiek również są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

kuchnia włoska Kraków

Zerknij na parę poniższych składników, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!

Olej z oliwek
Jest to praktycznie niebezużyteczne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E oraz inne zdrowe związki, które zmniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant italian Cuisine

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są imponujące, jednak te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest wybitnie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą oraz mogą działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię wyeksploatowania z racji posiadanych właściwości leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew ma prawo płynąć swobodnie), wywołuje powstawanie naczyń krwionośnych i hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku niosą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i zniżyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.